Wil jij je dak ter beschikking stellen zodat jij en andere Broeklanders kunnen profiteren van lokale, duurzame energie? Geweldig!

Zodra we met elkaar in contact zijn volgt eerst een onderzoeksproces. Zo laten we een technisch onderzoek uitvoeren naar het dak. Want, is je dak bijvoorbeeld in staat om zoveel zonnepanelen te kunnen dragen? Ook volgt een uitgebreid financieel onderzoek. Kunnen we met de opbrengsten van het project de kosten dekken en daarnaast een vergoeding realiseren voor jou als dakeigenaar, de participanten in het project en de coöperatie zelf? De onderzoeken worden uitgevoerd door een extern bureau. Ieder project vereist subsidie en financiering (lening en participaties). Pas op het moment dat beide geregeld zijn gaat een project definitief door.

Meer weten of je dak beschikbaar stellen? Neem snel contact op met ons op via mail@energiekbroekland.nl. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Je dak ter beschikking stellen?

Dit levert het je op…

  • Verbeterd energielabel voor je pand

  • 15 jaar lang een vergoeding per paneel per jaar

  • Zonnepanelen zónder risico’s, kosten en onderhoud

  • Blije Broeklanders :)

“Mooi om iets voor het milieu én Broekland te doen”

De schuren van Hein en Diny Korterik zijn het thuis van allerlei Broeklandse initiatieven: Broekrock, de Broeklandse voedselcoöperatie Autark, de oefenruimte van een band… Binnenkort komt daar nog een bestemming bij. De daken van de schuren worden namelijk vol gelegd met zonnepanelen van Energiek Broekland.

Hein vertelt: “Diny en ik hadden het er al eerder over gehad om zonnepanelen op de daken van de schuren te leggen. De schuren staan er toch en de daken liggen er goed bij en hebben een mooie zonligging. Maar, het is er eigenlijk nooit van gekomen.” Diny vult aan: “Toen Martijn Bouwhuis ons voorstelde om de daken te gebruiken voor de zonnepanelen van Energiek Broekland leek dat ons wel wat. Er moet wat gebeuren met het klimaat en alle beetjes helpen. Op deze manier hebben we er zelf geen werk mee én doen we iets voor Broekland.”

Er komen zo’n 260 panelen op de daken van de vier schuren aan de Reuveldsweg. Binnenkort kunnen deze in de vorm van participaties gekocht worden door Broeklanders. Hein: “Er zijn vast mensen uit het dorp die wel zonnepanelen willen, maar geen geschikt dak hebben. Bijvoorbeeld als je dak niet goed ligt qua zon of er een grote boom voor staat. Dan is dit een mooie oplossing.” Diny: “Wat wij er aan overhouden? Een vergoeding, maar vooral weer wat extra leven op het erf. Dat is toch mooi!”

Dakeigenaren Hein en Dinie Korterik