Hoe het werkt

Wil jij ook bijdragen aan een beter klimaat? Doe dat dan met zonne-energie die in jouw ‘achtertuin’ opgewekt wordt en waar je als gemeenschap samen van profiteert. Door lid te worden van Energiek Broekland en participaties te kopen van een zonneproject, help je actief mee om Broekland te verduurzamen en werk je mee aan de overgang naar schone energie.

Hoe werkt het?
Huishoudens en bedrijven uit Broekland en omgeving kunnen ‘participaties’ in de zonneprojecten van Energiek Broekland kopen en daarmee (bij wijze van spreken) één of meerdere zonnepanelen aanschaffen op een dak in de buurt. Als lid met een participatie ontvang je tijdens de looptijd van een project jaarlijks een vergoeding per participatie.

Omdat Energiek Broekland geen winstdoelstelling heeft, stromen eventuele resterende opbrengsten terug naar de coöperatie. Jaarlijks besluiten de leden van Energiek Broekland over de besteding daarvan.

Lokaal opgewekt en lokaal geleverd
Wil je de duurzame en lokale energie van Energiek Broekland afnemen? Energiek Broekland werkt als wederverkoper samen met Energie VanOns: de energieleverancier van energiecoöperaties die groen en lokaal energie produceren. Energie VanOns zorgt voor de administratieve afhandelingen. Weet je al dat je klant wilt worden van Energiek Broekland? Meld je dan hier aan.

Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Actuele projecten

We hebben op dit moment helaas geen projecten omdat de marktomstandigheden het niet toelaten.

Word lid!

Wil jij ook samen met andere Broeklanders profiteren van lokale en duurzame energie?