Over ons

Onze missie: een energieneutraal Broekland!

Het klimaat verandert wereldwijd, ook in Broekland. Daar moeten we natuurlijk iets aan doen. Als dorp kun je afwachten wat anderen gaan doen óf je pakt zelf de handschoen op. Want, dan heb je invloed op wat er gebeurt en kun je als dorp profiteren van de opbrengsten. Daarom is de energiecoöperatie Energiek Broekland opgericht.

Broeklanders met geschikte daken leggen zonnepanelen op hun dak en anderen maken gebruik van de stroom die deze panelen opwekken. Door te investeren in duurzame energie dragen we als Broeklanders bij aan een toekomstbestendige wereld en een duurzaam Broekland. Het is tijd voor positieve energie! Met mekaar, veur mekaar en deur mekaar!

Een coöpewattes? Wat is een energiecoöperatie?
Om als club mensen samen energie op te wekken, heb je een rechtsvorm nodig. Een coöperatie (niet te verwarren met een corporatie) is hiervoor de meest gebruikelijke. Een coöperatie heeft net als een vereniging een bestuur en leden. Samen zijn de leden eigenaar van de coöperatie. Energiek Broekland is dus van en voor Broeklanders. Door lid te worden ben je mede-eigenaar van de coöperatie en beslis je mee over de plannen van Energiek Broekland. De coöperatie heeft geen winstoogmerk.

Organisatie Energiek Broekland

Jaap Wassink
Jaap Wassink
voorzitter
Jaco Appelman
Jaco Appelman
secretaris
Jeroen Jocker
Jeroen Jocker
penningmeester
Ralph Mulders
Ralph Mulders
Guus Schutte
Guus Schutte

Word lid!

Wil jij ook samen met andere Broeklanders profiteren van lokale en duurzame energie?